10 september 2006

Vår resrutt



Jag har försökt att göra en resrutt. Är inget vidare på att photoshoppa, men jag tror att ni på ett ungefär ser vart vi skall åka under dessa dagar.

En snabb förklaring till kartan blir enligt följande:

11/9
Vi är framme i Frankfurt 11:25. Kl 13.00 går buss mot borgen i Wartburg Eisenach. Efter visning så bär det av mot Erfurt. Inkvartering på Hotel Excelsior Erfurt. Kl 20.00 avslutas dagen med en klostermiddag på augustinerklostret. Det utlovas lokala specialiteter. Spännande!

12/9
Besök i klostret under förmiddagen. Avfärd till Wittenberg kl 13.15. Inkvartering på hotell nummer 2 som är Hotel Stadpalais Wittenberg. Guidning i staden från 15.00. Avgång från hotellet vid 19-tiden till Schlosskeller. Där bjuds på en Titt i Katarinas grytor, vilket bland annat innebär en medeltida svampsoppa, fläsk- och köttgrytor, Wittenbergsgurkor och brödknödel. Det skall tydligen också finnas ett särskilt Lutheröl, som jag bara måste smaka av.

13/9
Vi besöker kyrkan i Wittenberg. Avfärd till Berlin kl 10.00. Incheckning på hotel Humboldt Berlin med lunch kl 12.15. Stadsvandring Berlin blir det kl 14.00 i två timmar. På kvällen så blir det en varieté i de östra delarna, som inleds med en middag kl 19.00.

14/9
Kl 08.45 skall vi samlas hos Svenska kyrkan i Berlin. Information om kyrkan under förmiddagen och sedan har vi fri tid fram till planet skall ta oss hem till Sverige igen. Mitt plan går 19.40 och jag skall vara hemma 21.30.

Ungefär så här ser programmet ut. Nu skall jag ladda inför morgondagen. Nog är jag lite spänd inför flygresan alltid, men jag försöker tänka på några ord som jag fick av en god nätvän. Hon sa bland annat att detta är vardag för piloten och han vill också hem till sin familj.

Återkommer i morgon med bilder och korta texter. Jag ber till högre makter att mobilen fungerar som den skall. Nu skall jag packa! Vi syns i Tyskland!!